Wienerklassisk på Hafslund hovedgård.

Wienerklassisk på Hafslund hovedgård.
Søndag 17. september 2017 kl. 19:00

I løpet av de siste 10-12 årene har Christian Ihle Hadland etablert seg internasjonalt som en sann klaverets mester – en musiker med en delikat og raffinert spillestil og med et anslag og en individuell musikalitet som har ført ham til noen av verdens mest prestisjefylte konsertarenaer. Christian kom for alvor i søkelyset internasjonalt i 2011. Da ble han utpekt av engelske BBC som et av de fremste og mest lovende unge klassiske talentene i verden. Som en av “BBC New Generation Artists” var han solist med alle de fem symfoniorkestrene til BBC, fra London til Manchester. Han spilte også inn en rekke konserter for BBC, både som solist og som kammermusiker. De to årene som “BBC New Generation Artist” ble avsluttet med Christian som solist i Beethovens andre klaverkonsert på BBC Proms – med Oslo Filharmoniske Orkester ledet av Vasily Petrenko. Konserten ble sendt direkte på BBC Radio og Christian fikk strålende kritikker i London-pressen for sin “perlende” og “overjordiske” klang.

Christian debuterte som profesjonell klaversolist med Kringkastingsorkesteret (KORK) bare 15 år gammel. Siden har han vært solist med alle de store orkestrene i Norden: Symfoniorkestrene i Stockholm, Helsingfors og Oslo, Sveriges Radios Symfoniorkester og Danmarks Nasjonale Symfoniorkester.

I Storbritannia har han vært solist med bl.a. Hallé Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra og Manchester Camerata, i tillegg til alle BBCs orkestre. I 2013 var han på en suksessfull turne i Storbritannia med Bergen Filharmoniske Orkester under Andrew Litton. Christian debuterte som solist i USA med Seattle Symphony Orchestra i 2013 og han har også vært solist med NDR Hannover Orchestra.

Christian er også en meget ettertraktet kammermusiker og har vært kunstnerisk leder for Kammermusikkfestivalen i Stavanger, hjembyen hans, siden 2010. Han gir regelmessig konserter på Wigmore Hall i London, en av de mest prestisjefylte konsertlokalene i verden. Han debuterte der som klaversolist i 2013. Han er også en årviss gjest på Kammermusikkfestivalen i Risør og på Festspillene i Bergen. Han har også spilt på kammermusikkserien til BBC Proms, der han samarbeidet med Signum Quartet. I 2015 var han på en tre ukers kammermusikkturne i Australia med Det Australske Kammerorkester og den amerikanske mezzosopranen Susan Graham. I 2006 opptrådte Christian sammen med sopranen Renée Fleming på Nobelprisseremonien i Oslo.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Klaversonate nr. 15 i F-dur, KV 533 / 494
I. Allegro
II. Andante
III. Rondo: Allegretto, KV 494

Franz Schubert (1797 – 1828)
Klaversonate nr. 16 i a-moll D 845
I. Moderato
II. Andante, poco mosso
III. Scherzo (Allegro vivace) – Trio (Un poco più lento)
IV. Rondo (Allegro vivace)

Pause

Ludwig van Beethoven (1770- 1827)
To Rondoer i C-dur og G-dur opus 51
I. Rondo i C-dur, opus 51 nr. 1: Moderato e grazioso
II. Rondo i G-dur, opus 51 nr. 2: Andante cantabile e grazioso

Johann Nepomuk Hummel (1778 – 1837)
Klaversonate nr. 3 i f-moll, opus 20
I.  Allegro moderato – Adagio – Allegro agitato
II. Adagio maestoso
III. Finale: Presto – Ancor piu presto

BILLETTER HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.