VAGABONDIA – HAMBURG

BAROKKANERNE
Leder og cellosolist: KRISTIN VON DER GOLTZ
Fiolinsolist: SHUNSUKE SATO

Søndag 9. september kl. 19.30 (Obs! Merk tiden), Sarpsborg kirke

Gratis adgang for personer under 18 år og studenter med studiebevis.

Program
Carl Philip Emanuel Bach (1714 – 1788)
Sinfonie wq 183/2:1 C-Dur
I. Allegro di molto
Johann Adolph Hasse (1699 – 1783)
Cellokonzert D-Dur
I. Andante moderato – II. Largo – III. Allegro
Georg Philip Telemann (1681 – 1767)
Konzert A-Dur “Die Relinge”
Fiolin solo, 3 fioliner, bratsj og Basso continuo TWV 51:A4
I. Allegro – II. Largo – III. Menuet altertivement
Pause
Johann Adolph Hasse
Ouverture zu “Marc´Antonio e Cleopatra”
Georg Philip Telemann (1681 – 1767)
Ouverture und Suite zu “Hamburger Ebb´und Flut”
TWV 55:C3 C-Dur
Ouverture (Grave – Allegro) – Saraband. Die schlaffende Thetis –
Bourée. Die erwachende Thetis – Loure. Der verliebte Thetis –
Gavotte. Spielende Najaden – Harlequinade. Der Schertzende Tritonus –
Der stürmende Aeolus – Menuet. Der angenehme Zephir –
Gigue. Ebbe und Fluth – Canarie. Die lustigen Bots Leute

I Barokkanernes konsertserie med viktige musikkbyer lander vi 11. september i Hamburg. Denne byen åpnet i 1678 verdens første operahus. Den var også hjemmet til tre av barokkens største komponister: Georg Phillip Telemann, Johann Adolf Hasse og Carl Phillipp Emanuel Bach. Hamburg hadde i følge musikkhistorikeren Charles Burney et rikere musikkliv enn noen annen by. Kirkemusikken i de fem største kirkene var det Telemann som hadde ansvar for inntil CPE Bach tok over i 1768. Knapt noen musikkby har en så spennende historie som Hamburg og vi gleder oss til å presentere vår favorittmusikk fra hansa- byen til publikum i Oslo og Sarpsborg. I denne konserten lar vi den fremmadstormende unge fiolinisten Shunske Sato bryne seg på en fiolinkonsert av Telemann. Vi ser hvordan tidevannet portretteres i en av barokkens fineste orkestersuiter – «Hamburger Ebb und Flut», og vi besøker operahuset i en ouverture av Keiser. Konserten ledes av Kristin von der Goltz som også er solist i en cellokonsert av Hasse.

Barokkanerne er et Oslo-basert tidligmusikkensemble som debuterte sommeren 1989. Orkesteret er Norges mest aktive barokkensemble med over 30 konserter i året og har de siste årene gjestet festivaler som Tage Alter Musik Regensburg, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Oslo Operafestival og Festspillene i Nord-Norge. Barokkanerne driver et utstrakt samarbeid med kor i Oslo og over hele Østlandet. Ensemblet har også sin egen konsertserie i Oslo med jevnlige gjesteopptredener rundt om i byene i Østlandsområdet. Ensemblet har gjort flere produksjoner for NRK radio og TV og gitt ut tre CD- produksjoner: Bellezza Crudel inneholder et lite knippe kantater og konserter av Antonio Vivaldi med sopranen Tone Wik, blokkfløytisten Alexandra Opsahl og barokkfagottisten Per Hannisdal. Empfindsamkeit inneholder symfonier og konserter av Carl Philipp Emanuel Bach ledet av barokkoboisten Alfredo Bernardini og med Christian Kjos som cembalosolist. På Totally Telemann kan du høre orkestermusikk av Georg Philipp Telemann. Her medvirker Kati Debretzeni som kunstnerisk leder og barokkfiolinsolist og solistene Alfredo Bernardini, barokkobo; Torun Kirby Torbo, traversfløyte, og blokkfløytist Ingeborg Christophersen. Deres nyeste CD heter Recordare Venezia og inneholder barokkmusikk fra Venezia av Vivaldi, Marini, Uccelini, Legrenzi, m.fl.. Ingeborg Christophersen er kunstnerisk leder og solist på blokkfløyte. Barokkanerne velger bevisst å samarbeide med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. Musikere som Alfredo Bernardini, Kati Debretzeni, Rachel Podger, Emma Kirkby, Andrew Lawrence- King og Matthew Truscott bidrar med verdifulle impulser og unike kvaliteter til stor glede for både publikum og ensemblet.

Kristin von der Goltz (f. 1966) er cellist med tysk-norsk opprinnelse. Hun begynte sine studier med faren Konrad von der Goltz og moren Kirsti Hjort. Hun studerte senere med blant annet William Pleeth i London. Blant musikalske aktiviteter er jevnlig samarbeid med London Philhar- monic Orchestra, The Hannover Band. I årene 1991 – 2004 var hun med i Freiburger Barockorchester. Siden 1992 har hun vært medlem av den anerkjente trioen Trio Vivente med fiolinist Anne Katharina Schreiber og pianist Jutta Ernst. I 2014 gjestet hun Barokkanerne som solist og leder med programmet «Cellofan» på Cafeteatret og har vært kunstnerisk leder for Norsk Barokkorkester i perioden 2015 – 2017.

Shunsuke Sato (1984) ble fra tidlig alder en anerkjent solist med moderne orkestre som Baltimore Symphony og Bayersk Radios Orkester. Han studerte barokkfiolin og ble i 2013 konsertmester for Netherlands Bach Society og Concerto Köln. Han har en duo med den anerkjente cembalisten og hammerklaver-spilleren Andreas Staier og er gjestelærer ved Amsterdam School of arts. Shunsuke har spilt inn Vivaldis Fire Årstider med Concerto Köln som er utgitt på Berlin Classics, og han opptrer også jevnlig med Academy of Ancient Music og Australian Brandenburg Orchestra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.