Tsjaikovskijs Nøtteknekkeren og Guy Poupart

Kjære medlemmer av Musikkens Venner,
 
Førstkommende lørdag 7. des. kl. 13.00 inviterer Sarpsborg menighet til orgel konsert med Guy Poupart. I forbindelse med Sarpsborg bys 1000-årsjubileum ble orgelet pusset opp for 4 millioner.
Derfor ville Sarpsborg kirke la Sarpsborgs befolkning få høre dette praktfulle instrumentet, og starten høsten 2019 en konsertserie viet orgelet.
Årets siste orgelkonsert i Sarpsborg kirke vil bli en liten begivenhet. Guy Poupart vil fremføre Pjotr Tsjaikovskijs Nøtteknekkeren -en kjær juletradisjon for veldig mange mennesker.
Men det er nok veldig få som har hørt den på orgel.
Å erstatte et helt orkester vil nok ikke være et problem for det mektige orgelet i Sarpsborg kirke.
Det blir også fremført musikk av Johann Sebastian Bach og Olivier Messiaen.Gratis inngang – kollekt ved utgang
Alle er hjertelig velkommen til å ta en kopp kaffe og et stykke kringle sammen med oss etter konserten.Konserten er endel av Julemarkedet i Sarpsborg.
Hjertelig velkommen!


Mer informasjon om organist Guy Poupart:

Den luxemburgske konsertorganisten Guy Poupart har et eklektisk repertoire som spenner fra sen-renaissance til nåtid, med hovedfokus på musikk fra 19.-21. århundret. Han har studert i Sveits med Rudolf Scheidegger og Bernhard Billeter. Etter å ha bosatt seg i Norge fikk han norsk statsstøtte for å etterutdanne seg hos Guy Bovet og Ludger Lohmann.
Pouparts konserter preges av hans kjærlighet til nyere musikk og verker som ligger litt utenfor allfarvei. Han inviteres ofte til å spille i Norge, i Europa for øvrig og i Sør-Korea. Deltagelse på internasjonale festivaler, bla i Kongsberg (Norge), Wiltz (Luxemburg), Orgelfestival Sønderjylland/Schleswig, Vendsyssel Festival, Orgelsommer i Bergen, Oslo og Lübeck. I 2019 konserterer Poupart bla i Duomo di Firenze, på Dom Bédos-orgelet i Bordeaux og i Odense Internationale Orgelfestival.
Siden 2014 er Poupart leder for det norske orgelselskapet. Som kammermusiker og solist har Guy Poupart spilt både med mindre og større formasjoner. Han har samarbeid med mange renommerte artister, som José Vázquez (viola da gamba, Wien/Madrid), Jan Junker (fløyte, Sandefjord), Semjon Kalinomsky (bratsj, Lübeck) og Ricardo Odriozola (fiolin, Svelvik).
I tillegg til å være organist spiller Poupart cembalo. I 2015 grunnla han sammen med Roar Bye Blåsmo (cello) og Øystein Thomessen (fløyte) ensemblet BareBarokk.

http://www.guypoupart.org/»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.