Russiske stemninger i Metodistkirken

Metodistkirken 6. mai 2018 kl. 19.00

MUSIKKENS VENNER I SARPSBORG OG OMEGN PRESENTERER LOKALE TALENTER:


Trio Anima

Anina Kristine Radotina (cello) – Inga Martine Gorset (fiolin) – Martin Bråten (klaver)

Trio ANIMA har sitt navn ikke bare fordi trioen består av ANina, Inga og MArtin, men også fordi de har ambisjoner om å spille musikk sammen på en levende og sjelfull måte. Trio ANIMA ble etablert sommeren 2017 og har som mål og ønske å bringe nytt liv og innspill til det tradisjonelle klassiske repertoaret. 

Program
Anton Arensky (1861-1906)
Klavertrio nr. 1 i d-moll, Op. 32
I. Allegro moderato
II. Scherzo: Allegro molto
III. Elegia. Adagio
IV. Finale. Allegro non troppo
Pause
Dmitri Shostakovich (1906-1975)
Klavertrio nr. 2 i e-moll, Op. 67 (utdrag)
III. Largo. Adagio
Levon Atovmyan (1901-1973)
5 stykker for 2 fioliner og klaver (etter Dmitri Shostakovich)
(arr. for fiolin, cello og klaver av Trio Anima )
I. Prelude
(The Gadfly, Op. 97: Guitars)
II. Gavotte
(The Human Comedy, Op. 37: Gavotte)
III. Elegy
(The Human Comedy, Op. 37: The Panorama of Paris)
IV. Waltz
V. Polka
(The Limpid Stream, Op. 39: Dance of the Milkmaid and the Tractor Driver)

Cellist Anina Kristine Radotina
Anina Radotina er født og oppvokst i Østfold med Fredrikstad kulturskole som sin musikalske base. Talentutviklingsprogrammet til Norges musikkhøgskole tok henne opp i 2009 og hun fikk hun prøve seg som solist i flere kammerensembler. 
Ved to anledninger, i 2011 og 2013, har hun vært solist med Østfold Symfoniorkester. 2013 vant hun også NRK Østfolds talentpris. Hun vant også det Sarpsborg-baserte JoDa-stipendet under John Dalenes minnefondkonsert.
2014 ble et lite gjennombrudd da hun ble invitert over til England for å være solist i Elgars cellokonsert.
Våren 2015 satt hun i Nasjonalgalleriets sal som solist foran Oslo kammerorkester med et sjeldent  spilt verk for cello og strykere av den norske komponisten Catharinus Elling. I 2016 var hun solist med Det norske blåseensemblet under deres nyttårskonsert. Samme år var hun også solist med Oslo Symfoniorkester.
I 2017 fullførte hun, med toppkarakter, sin Bachelor ved Norges musikkhøgskole og påbegynte sin master samme sted under veiledning av  Geir Tore Larsen (som forøvrig også er fra Fredrikstad).
Etter dette har kammermusikken tatt stadig større plass og det meste av tiden går med til å utforske det spennende i å skape noe nytt i samklang med andre. 

Pianist Martin Bråten
Martin Bråten har vært gjennom en bemerkelsesverdig musikalsk reise. Han begynte å spille trompet  som 10-åring, og som 14-åring var han solist i Lars-Erik Larssons Concertino for trompet med Barratt-Dues strykeorkester. Som 16-åring på musikklinja fikk han klaver som bi-instrument og sine første klavertimer. Samtidig fikk han en belastningsskade i leppa, og pianoøvingen tok gradvis over for trompetøvingen. Etter et år var ungdomsforelskelsen glemt og byttet ut med nyvunnet kjærlighet for klaveret, som nå var blitt hovedinstrumentet. Etter dette har ikke Martin sett seg tilbake, og mens trompeten ligger nedstøvet i barndomshjemmet på Vegårshei, har Martin nå en master i klaver fra UiA og Norges musikkhøgskole, der han har studert med pianister som Sveinung Bjelland og Marianna Shirinyan. De siste årene har Martin spilt konserter både som solist og kammermusiker på steder som Universitets Aula, Café de Concert, Steinway-galleriet, og Den norske opera. Senest var han i ilden under NMHs innvielseskonsert for to nyinnkjøpte konsertflygler.

Fiolinist Inga Mathilde Gorset
Inga Mathildes musikkinteresse begynte i tidlig alder og det var vanskelig å holde fingrene unna fiolinen, selv om den var laget av papp og ikke ga så mye lyd fra seg. Veien gikk naturlig videre til Talentprogrammet til Barratt-due og senere til Norges Musikkhøgskole der hun nå arbeider med sin bachelor i utøvende fiolin under veiledning av Detlef Hahn og Bjarne Magnus Jensen.
Interessen for barokkmusikk kom tidlig, men det er særlig i de senere årene at hun har vært opptatt av å spille på originalinstrumenter. Nå spiller hun jevnlig med ulike tidligmusikk-grupper i Oslo. Hun  er spesielt interessert i improvisering på barokkinstrumenter. Inga Mathilde har spilt på blant annet Risør kammermusikkfestival, kirkemusikkfestivalen i Oslo og Barokkfestivalen i Trondheim.
I løpet av de siste årene har hun tatt timer hos anerkjente musikere som Vilde Frang, Henning Kraggerud og Isabel von Keulen, og hun har jevnlig timer med barokkfiolinist Sophie Iwamura,  konsertmesteren i Trondheim-barokk. 
Hun har også spilt med Trondheim Barokk og Barokkanerne.
I sesongen 2017/2018 var hun også en av få som fikk æren av å bli invitert til å prøvespille for og gjeste Harmonien i Bergen som praktikant.

One Reply to “Russiske stemninger i Metodistkirken”

  1. Russisk stemning i Metodistkirken søndag kveld. Trio Anima, 3 dyktige unge talenter, ga oss en flott opplevelse med et spennende og morsomt repertoar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.