Påskebarokk i Sarpsborg

IMG_4679Det Norske Blåseensemble
Sarpsborg kirke 16. mars kl. 19.00

Medvirkende:
Musikalsk leder: Steven Devine
Kate Semmens, sopran
Diana Moore, mezzo
Daniel Auchincloss, tenor
Sam Evans, bass

Musikalske arrangementer: Stian Aareskjold.

Det Norske Blåseensemble skaper nye påsketradisjoner med påskebarokk i fire byer i Østfold, og onsdag 16. mars gjester vi Sarpsborg kirke. Under musikalsk ledelse av Steven Devine vier ensemblet påsken til den tyske komponisten Johan Sebastian Bach.

For første gang kan publikum oppleve Det Norske Blåseensemble med sangsolister fremføre Bachs berømte påskeoratorium. Bach tar oss med inn i bibelhistorien, og verket omhandler Jesu oppstandelse 1. påskedag. Apostlene Peter (tenor) og Johannes (bass) finner Jesu grav tom; han har stått opp fra de døde. Ved graven møter de Maria Magdalena (alt) og Kleofas hustru (sopran). Uroppførelsen av verket var 1. påskedag i 1725, så dette er et verk med lange tradisjoner.

Orkestersuite nr. 4 i D-dur er en av fire suiter Bach skrev. Suiten er bygd opp med en ouverture og fire etterfølgende danser: bourrée, gavotte, menuett og réjouissance.

Det Norske Blåseensembles egen trompetist Stian Aareskjold har arrangert Bachs musikk for orkesterets unike barokkbesetning.

BILLETTER HER:
http://www.billettservice.no/event/paskebarokk-billetter/488413

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.