Oslo Camerata med Henning Kraggerud

Sarpsborg kirke 21. april 2013 kl. 19.00

John Rutter:     Suite for StringsHenning_Kraggerud
W.A. Mozart:     Fiolinkonsert nr. 5 i A-dur
Pause
J. Svendsen:    Oktett for strykere i A-dur , arr for strykeorkester av komponisten


Billetter får du hos Visit Sarpsborg eller billettluka.no

Billettpriser:  Kr.150 for medlemmer .Kr. 300 for ikke  medlemmer. Kr. 100 for studenter og barn.


Oslo Camerata startet opp som kammerorkester i1998.Helt fra starten har de gjort seg bemerket, ikke minst gjennom hyppige utenlandsturneer som har ført dem til oslo camerata
anerkjente festivaler og konsertsaler i en rekke land i Europa samt til India og Brasil. I Norge har Oslo Camerata gjestet flere festspill og festivaler, gjort turneer for Rikskonsertene og produksjoner for NRK TV, bl.a. Haydn cellokonsert med Truls Mørk som solist.

Kritikere nasjonalt så vel som internasjonalt fremhever ofte orkesterets energiske og friske spillestil kombinert med høyt teknisk og musikalsk nivå. Orkesteret består av profesjonelle musikere og utvalgte unge talenter fra Barratt Due musikkinstitutt som på den måten får mulighet til uvurderlig profesjonell erfaring i sin studietid.

Orkesteret har samarbeidet med solister som Truls Mørk, Julian Rachlin, Misha Maisky, Henning Kraggerud, Arve Tellefsen og Ole Edvard Antonsen, m.fl.

Oslo Camerata har gjort flere innspillinger for Naxos International – et plateselskap med distribusjon i 130 land. Spellemannsnominerte ”Grieg – Holberg Suite” (2006) og Spohr Dobbelkonserter (2010) har begge fått glimrende internasjonal omtale. Innspilling med Griegs to strykekvartetter og Arne Nordheims ”Rendezvous” i strykeorkesterversjon ble gitt ut  i februar 2012.

Henning Kraggerud er en norsk fiolinist, bratsjist og komponist.

Kraggerud debuterte i 1992, og er en profilert kammermusiker.Han har også vært solist med alle norske symfoniorkestre og en rekke utenlandske. Han har gjort flere innspillinger, bl.a. av Griegs sonater, samt Sibelius’ og Sindings konserter.

Som kammermusiker har han samarbeidet med musikere som bl.a. Leif Ove Andsnes, Martha Argerich, Stephen Kovacevich, Truls Mørk og Kathryn Stott.  Sammen med pianisten Helge Kjekshus har Kraggerud gitt konserter i USA i abonnementseriene til ledende arrangører i San Francisco, Washington D.C., Chicago og New York, og i London Wigmore Hall – Young Masters Series.

Henning Kraggerud fikk Grieg-prisen i 1998, og var festspillmusiker i Bergen i 2004. For albumet Eugéne Ysaÿe: Six Sonatas For Solo Violin fikk han Spellemannprisen 2008 i klassen klassisk musikk. Fra høsten 2012 er han kunstnerisk leder i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.