Opplev opera i Verona, maten og vinen i Veneto, 13. – 17. august 2014

Musikkens Venner i Sarpsborg i samarbeid med Temareiser i Fredrikstad, har den verona1   glede å invitere foreningens medlemmer til en spennende tur hvor musikk, mat og det gode liv i Italia vil stå sentralt. Turen går til områdene rundt Verona i Nord-Italia. Byen er også kjent for sin store utendørsarena som ble bygd for snart 2000 år siden. I dag en av de mest kjente operascener i verden med plass til nærmere 25. 000 personer. Her skal vi oppleve operaforestillingene AIDA og CARMEN på nært hold under vårt opphold.
Dette blir en reise gjennom den Nord-italienske kulturen hvor mat og drikke er en viktig ingrediens. Vi skal besøke noen spennende vinprodusenter i vindistriktene Bardolino og Veneto og vi skal nyte Gardasjøens behagelige klima og ikke minst naturen i områdene rundt Verona. Meget begrenset antall plasser. Vær rask.

Onsdag 13. august
Avreise kl. 1700 med Ryanair fra Rygge direkte til Bergamo med ankomst kl. 1930. Her står det en buss og venter på oss og vi setter kursen for byen Verona hvor vi skal bo de kommende dager. Vi beregner å ankomme Verona ca. kl. 2200 om kvelden. Vi skal bo på Grand Hotel Verona som ligger midt i den historiske delen av Verona.  www.grandhotel.vr.it

Torsdag 14. august
Etter frokost er vi på farta og vi skal i dag besøke vindistriktet Valpolicella som ligger i områdene rundt Verona. Vi ender opp med et besøk på vingården Luigi Righetti som avsluttes med en italiensk lunsj på beste måte. Tilbake til Verona og vårt hotell i god tid før kveldens store operaopplevelse i Arena de Verona. Forestillingen Carmen begynner kl. 2100. Frokost, lunsj og operabilletter er inkludert.

Fredag 15. augustverona2
Etter frokost er vi igjen på veien med vår buss og i dag skal vi besøke vinområdet Bardolino som grenser mot Gardasjøen. Gardasjøen er i seg selv en opplevelse og vi skal i dag besøke et par av byene langs Gardasjøen. Vi besøker også vingården Monte del Fra. Kvelden avsluttes med en frivillig middag sammen med gruppen. Reiselederne leder an og finner frem til en av Veronas gode små restauranter hvor maten står i fokus. God mat og drikke venter oss. Frokost inkludert.

Lørdag 16. august
Dagen fri til egen disposisjon. For de som ønsker det, vil det bli satt opp en dagstur til verona3Venezia med egen norsktalende guide. I dag skal vi gjøre oss mer kjent med denne fantastiske byen. I egen båt kommer vi oss til Markusplassen og via kanaler og en hyggelig spasertur opplever vi byen bak kulissene. Lunsj på egenhånd før vi setter kursen tilbake til Verona i god tid før kveldens frivillige forestilling på Arena di Verona. I dag står Aida på programmet. Frokost inkludert.

Søndag 17. august
Ingen vei tilbake. I dag forlater vi Verona med kurs for Bergamo og avreise til Norge. Før vi forlater Italia, rekker vi å gjøre oss kjent i den gamle historiske byen Bergamo. Flyavgang kl. 2000 om kvelden med Ryanair med ankomst Rygge kl. 2245.

Pris pr. person i dobbeltrom kr. 5.950.- som inkluderer:

–          All transport under oppholdet i Italia som beskrevet i dagsprogrammet.
–          Overnatting i dobbeltrom på Grand Hotel Verona med frokost inkludert.
–          4 frokoster og 1 lunsj inkludert som beskrevet i dagsprogrammet.
–          Billett til operaforestillingen Carmen.
–          Tillegg for enkeltrom kr.1.950.-

 I tillegg kommer for de som ønsker det:

–          Flybillett Rygge-Bergamo t/r med Ryanair. Pris ca. kr. 1.100.- tur og
retur pr.    person.
–          Tillegg for frivillig dagstur til Venezia lørdag 16. august
kr. 850.- pr. person.
–          Tillegg for frivillig operaforestilling lørdag 16. august, Aida kr. 250.-

Vedr. Operaforestillingene Aida og Carmen

Vi har i utgangspunktet inkludert unummererte sitteplasser på den gamle arenaen. For verona4de som ønsker reserverte sitteplassbilletter, kan dette ordnes, men med et tillegg på rundt kr, 500.- pr. forestilling. Ta kontakt med Temareiser Fredrikstad for dette.

Faglig reiseleder på turen vil være Wiggo Andersen fra Temareiser Fredrikstad som gjennom de siste 20 årene har opplevd mang en operaforestilling på Arena de Verona. Teknisk reiseleder på turen vil være Kristen Fredrik Stray fra Musikkens Venner i Sarpsborg.

Eventuelle spørsmål om turen kan rettes til Temareiser Fredrikstad på telefon 69312621 eller via mail direkte til Wiggo Andersen på adresse: wiggo.andersen@temareiserfredrikstad.no

Velkommen til årets operatur fra Østfold til Verona!

temareiser_frstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.