Nyttårskonserten 2016 – Sarpsborg

Det Norske Blåseensemble inviterer til sin årlige Nyttårskonsert!
Sarpsborg Scene
Fredag 8. januar – kl. 19.00

celebration527

Få en sprudlende start på det nye året sammen med Det Norske Blåseensemble! Nyttårskonsertene er en lang tradisjon som både publikum og orkesteret vet å sette pris på. På kveldens konsert vil programmet som vanlig bestå av kjente og kjære toner fra det klassiske repertoaret. Som solister på årets konsert har vi med oss på scenen sopranen Nina Gravrok, barytonen Yngve Søberg og et av Sarpsborgs største musikktalenter, Christine Bårreng Hansen på klarinett. Vi lover mye flott musikk fra et orkester i toppform under ledelse av dirigenten Andreas Hanson!

Medlemmer av Musikkens Venner Sarpsborg betaler vanlig medlemspris kr. 150,-.

Medvirkende: 

Nyttårskonserten Sarpsborg - Christine Bårreng Hansen - foto Morten Brakestad
Christine Bårreng Hansen
Søberg Yngve 01 (1)
Yngve Søberg

 

 

 

 

 

Nina Gravrok
Nina Gravrok
Arvid Hanson
Arvid Hanson

 

 

Christine fra Sarpsborg spiller det nye året inn

Det Norske Blåseensemble sørger for nok en musikalsk start på året når de returnerer til Sarpsborg scene for å holde sin årlige nyttårskonsert. Med seg på scenen har de klarinettisten Christine Bårreng Hansen fra Sarpsborg.
Det Norske Blåseensembles nyttårskonsert har blitt en kjærkommen tradisjon både for publikum og orkesteret selv. Fredag 8. januar legger ensemblet turen til Sarpsborg sammen med noen av Norges mest ettertraktede solister.
Det Norske Blåseensembles nyttårskonsert består av klassiske stykker av Mozart, Strauss, Rossini og flere, og regnes som Norges motstykke til den tradisjonsrike nyttårskonserten i Wien. På scenen står også et av Sarpsborgs største kulturtalenter, den 20 år gamle klarinettisten Christine Bårreng Hansen. Hun gleder seg stort til konserten på Sarpsborg scene.
– Da jeg ble spurt om å spille med Det Norske Blåseensemble på nyttårskonserten i januar ble jeg ikke annet enn veldig glad! Jeg synes alltid det er morsomt å spille konserter, om det så er i et stort orkester, en liten kammergruppe eller som solist, og det å få gjøre det med de profesjonelle og dyktige musikerne som jobber i Det Norske Blåseensemble er utrolig stas, sier hun.
Gleder seg til å spille på hjemmebane
Christine var solist med Det Norske Blåseensemble i forbindelse med dere talentkonserter i 2007 og 2010, og hun ser frem til et nytt samarbeid med orkesteret på hjemmebane.
– Det at konserten er i Sarpsborg er litt ekstra stas. Nyttårskonserter er for meg og mange andre en tradisjon, og da treffer man jo også mange kjente fjes. Jeg skal ikke delta på hele konserten, men da kan jeg heldigvis nyte resten av konserten fra salen, sier hun.
Christine mener at hennes interesse for klassisk musikk er et resultat av oppveksten i et musikalsk hjem.
– Pappa jobber som klarinettist og mamma er veldig glad i all slags musikk, så det ble spilt mye klassisk musikk hjemme i stua. Minken Fosheims lydbøker om forskjellige komponister ble spilt nesten hver kveld, og favorittene var de om Grieg og Tschaikovsky. En annen favoritt som ble mye spilt var Leif Ove Andsnes sin innspilling av “Bryllupsdag på Troldhaugen” av Edvard Grieg. Da ble lillebroren min og jeg helt i hundre og løp rundt i stua og danset og lekte troll, forteller hun.
Klarinettisten innrømmer allikevel at hun også hadde et øre for mer allmenn populær musikk som ung.
– Jeg hørte riktig nok ikke kun på klassisk musikk, for som jeg skrev i dagboken min da jeg var rundt syv år, så var favorittmusikken min Tschaikovsky og sangen «Rosa Helikopter» av Peaches, forteller Christine.
Når begynte du å spille klarinett?
– Jeg begynte å spille klarinett da jeg var ni år. Egentlig ville jeg veldig gjerne spille saksofon, men det de trengte i korpset var klarinetter, så da ble det sånn. I dag er jeg riktig nok veldig glad for det, det finnes jo så utrolig mye flott musikk for og med klarinett!
Den videre interessen for musikk takker Christine de engasjerte medlemmene i Sarpsborgs lokale korps for.
– Da jeg begynte spilte jeg først noen år i Sandbakken skolekorps og senere noen år i Sarpsborg jente- og guttekorps. I begge korpsene var det godt samhold og miljø, i tillegg til at det var høyt nivå på medmusikantene og instruktørene som jobbet med oss, hvilket gjorde at det alltid var gøy å dra på korpsøvelse. Hadde det ikke vært for at det var så stort engasjement i alle ledd er det ikke sikkert jeg ville valgt å gå videre med musikken, sier hun.
Christine studerer nå utøvende klassisk klarinett ved Norge musikkhøgskole i Oslo, og går nå på det andre året av det totalt fire år lange bachelorprogrammet.
– Etter jeg hadde spilt en stund og ble flinkere, kom det mange nye muligheter som inspirerte til å fortsette med musikken. Jeg har blant annet fått delta på talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole og tilsvarende program ved Barratt Due Musikkinstitutt, hvor jeg har møtt massevis av dyktige mennesker, både lærere og jevnaldrende. Spesielt tiden ved Barratt Due var virkelig en øyeåpner for meg. Talentutviklingsprogrammet til Barratt Due er veldig bra, med høy kvalitet i hvert eneste ledd. Jeg vil anbefale alle unge musikere å prøvespille til talentutviklingsprogrammet deres, forteller hun.
Internasjonale solister
Årets nyttårskonsert dirigeres av svenske Andreas Hanson, som har vært dirigent for noen av Sveriges største orkestre: Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Sveriges Radio Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester. Han har også dirigert opera og ballett, blant annet på Kungliga Operan i Stockholm. Hanson har også gjestedirigert utenfor Skandinavias grenser, i Russland, Storbritannia, Polen og Litauen.
På scenen står også barytonen Yngve Søberg. Den ettertraktede konsertsangeren har et repertoar bestående av blant annet Händels «Messias», Mozarts «Requiem» og Beethovens «Symfoni nr. 9».
Han har også vært en av Nasjonaloperaens faste solister siden 2010, hvor han har hatt roller som Masetto i «Don Giovanni», Sharpless i «Madama Butterfly» og tittelrollen i «Figaros bryllup». «Vesentlig, oppsiktsvekkende stemmebegavelse», var en del av begrunnelsen da Yngve mottok Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris i 2012. Han har også mottatt Ruud Wallenberg Prisen og årets pris fra Den norske Operas Venner.
Søberg deler scenen med Nina Gravrok. Sopranen fra Narvik har gjort seg bemerket som en av Norges fremste sopraner, og har siden 2005 hatt roller som tittelrollene i «Madama Butterfly» og «Suor Angelica», Giorgetta i «Il tabarro» og Madame Lidoine i «Karmelittsøstrene».
Hun fikk sin internasjonale debut i 2008 da hun opptrådte som Pamina i «Tryllefløyten» i Köln og Essen. Året etter sang hun sin første rolle i Nasjonaloperaen som 1. skogsnymfe i «Rusalka». Gravrok er også en ettertraktet konsertsanger og har sunget med Oslo-Filharmonien, i tillegg til andre store norske orkestre.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.