Ibsens små djevler. En forestilling av Lise Fjeldstad, basert på Henrik Ibsens diktning.

Hafslund Hovedgård
Søndag 21. jan. 2018 kl. 19.00
Bli med inn i Ibsens dulgte hjertekammer.
Henrik Ibsen var en lukket person, en tilknappet mann, en sfinx. Mange kjenner hans store dramaer, men diktene hans er kanskje ikke kjent for alle. Selv kalte Ibsen sine dikt for «smådjevler».
Det er disse «djevlene» som nå skal under lupen, når Lise Fjeldstad, en av norsk teaters ledende skikkelser, har tatt på seg tre par briller i sin lesning av Ibsens dikt: Sine forskerbriller, innlevelsesbriller og fantasibriller. Og hva har hun funnet? Kommer vi ham som menneske nærmere gjennom hans dikt?
Fjeldstad skal ikke tilnærme seg «smådjevlene» alene – hun har fått med seg den dyktige pianisten Håvard Gimse – som også er en ivrig lyrikkleser. Sammen vil de kanskje kunne gi noen svar på hvem Ibsen egentlig var. Og mon tro hva en pianist kan finne spennende ved vår store dramatikers bunnklang?
Resultatet blir en forestillinge som kan inspirere til videre lesning, irritasjon eller gleder. Helst det siste! Velkommen til Ibsens «dulgte hjertekammer».
Medvirkende: Lise Fjeldstad og Håvard Gimse.

Lise Fjeldstad
Utdannet ved Statens teaterhøgskole (1960–1963) og debuterte på Nationaltheatret som Blanche Dubois i En sporvogn til begjær (1975). Siden den gang har hun medvirket i 50 oppsetninger, både som skuespiller og regissør. Hun har også mottatt mange priser og utmerkelser, blant annet Svensk films Guldbaggen, Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle, Heddaprisen, Oslo Bys Kulturpris, Ridder av 1. klasse og Kommandør med Stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.
Håvard Gimse
Pianist Håvard Gimse regnes som en av Norges fremste musikere. Han har spilt konserter over store deler av verden, gjestet de mest kjente symfoniorkestre i Norden og spilt under noen av verdens fremste dirigenter. Han har mottatt en rekke prestisjetunge priser, blant annet Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996, Sibeliusprisen i 2004 og Kritikerprisen under Festspillene i Bergen i 2011.
En sjelden sjanse til å bli kjent med Ibsen gjennom hans dikt!

Billetter klikk her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.