DANTE OG BEATRICE konsert med DNBE i Sarpsborg kirke 21. okt. kl. 19

Image

Dante Alighieris «Den guddommelige komedie» er et av verdenslitteraturens viktigste verk. Den er også en kjærlighetserklæring til forfatterens første og største kjærlighet, Beatrice.
Dante og Beatrice

GRATIS FOR MEDLEMMER AV MUSIKKENS VENNER SARPSBORG!! TA MED MEDLEMSKORT. MEDLEMSKAP FOR 2020 GJELDER FOR 2021.
I denne konsertforestillingen kobles utvalgte musikkstykker og sanger til stedene i Dantes diktning hvor Beatrice spiller en rolle. Den fantastiske sopranen Berit Norbakken vil gestalte Beatrice, mens den anerkjente skuespilleren Anderz Eide bekler rollen som Dante. Med sin klangfulle vestlands-røst vil han fortelle om «Den guddommelige komedie» og dramatisere deler av teksten
.
En klang av Dantes tid
Mye av musikken vil gå under betegnelsen tidligmusikk og gi en klang av Dantes tid og temaene som behandles i diktverket. Du får høre musikere fra Det Norske Blåseensemble på både nye og eldre instrumenter. Ensemblet gjestes for anledningen også av innleide musikere på blant annet barokkgitar og strengeinstrumentet teorbe. Musikken er arrangert av vår egen trompetist Stian Aareskjold, som også vil lede konserten. Regien er ved Ivar Tindberg.

Gratis førsnakk
30 minutter før konsertstart vil det være en gratis og frivillig førsnakk for de som vil høre mer om kveldens tematikk og musikk.

Berit Norbakken

Berit Norbakken er en Norges mest etterspurte sopraner både nasjonalt og internasjonalt. Hun er en svært allsidig sanger, og har et repertoar som strekker seg fra renessanse til samtid. Norbakken er midt i en karriere som utspiller seg på scener over hele verden, og har mottatt strålende anmeldelser for sitt arbeid.

Anderz Eide

Som skuespiller har Anderz Eide arbeidet ved blant annet Det norske teatret, Riksteatret og Oslo Nye Teater. Han er å se i en mengde TV-produksjoner i Norge og Sverige, og stemmen hans kan høres i en rekke animasjonsfilmer og serier. Eide er en av landets mest brukte lydbokinnlesere, og har lest inn en haug med bøker av kjente norske og internasjonale forfattere – inkludert Dante.

Ivar Tindberg

Ivar Tindberg er både regissør, dramatiker og komponist. Han har arbeidet med mange av Norges fremste skuespillere, sangere og komikere, og har gjort stor suksess med forestillinger på blant annet Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater, Nasjonaltheatret og Den Norske Opera og Ballett. Tindberg har også skrevet for både scene, radio og TV.

Marianne Beate Kielland – julekonserter

Aside

Kjære medlemmer av Musikkens Venner

I disse tider er det krevende – både for utøvere og for publikum – å i mange tilfeller gå glipp av de fantastiske mulighetene vi har til å oppleve julemusikken slik vi helst vil oppleve den i kirker og kulturhus. Men dette året er annerledes, og slik blir også denne adventstiden.
I disse tider pleier jeg å farte Europa rundt på julekonsertoppdrag, men i år tilbringes mye av advent hjemme. Det er fint det også! Men det ga meg også muligheten til å lage en egen adventskalender – via Facebook og Youtube, hvor jeg presenterer en klassisk julesang hver dag. Det er mange vi kjenner fra før, som Es ist ein Ros entsprungen, Regers Maria Wiegenlied og Adams O helga natt. Men hva med Catharinus Ellings Christkindleins Wiegenlied eller Christian Sindings Die heil’gen drei Könige, eller Frederikke Egebergs Julesang – de synger vi ikke så ofte. 
Jeg håper jeg kan bidra til adventsstemnin og gode musikkopplevelser hjemme hos folk, og blir veldig glad om dere kan gi informasjonen videre til medlemmene deres. Adventskalenderen er selvsagt gratis, og strømmes både via Facebook og Youtube hver morgen kl 07. Selvsagt blir de liggende på kanalene, slik at dagens program kan ses når som helst.

Her er lenke til Youtube: https://www.youtube.com/user/bariname

Med meg på adventskalenderen har jeg strålende musikervenner:
Ole Christian Haagenrud – klaver
Nils Anders Mortensen – klaver
Berit Norbakken – sopran
Vegar Sandholt – orgel
Bradley Staubes – klaver

Händel på Hafslund

Image

Musikkens Venner Sarpsborg følger i samarbeid med Hafslund hovedgård alle smittevernregler. Det vil derfor ikke bli solgt flere enn 50 billetter til denne konserten.
Billetter er nå lagt ut på TicketCo.no:
https://mvs.ticketco.events/no/nb/e/hndel_paa_hafslund
Ved inngangen betales billetter med kort eller Vipps.