Ensemble Allegria

 allegria-2-medres-2Sarpsborg kirke, søndag 23. oktober kl. 18.00
Maria Angelika Carlsen, kunstnerisk leder, Einar Kyvik Bugge, bratsj

Ensemble Allegria blir omtalt som et av de ypperste ensemblene vi har, og siden oppstarten i 2008 har orkesteret utviklet seg til å bli et viktig tilskudd i norsk musikkliv. Orkesteret drives av medlemmene selv, og er kjent for sitt lekne samspill og sin medrivende spilleglede og engasjement. I 2015 ga orkesteret ut innspillingen VOLT22 på LAWO Classics og medvirket på Meins Lebens Licht på BIS Records sammen med Det Norske Solistkor. Begge platene ble nominert til Spellemannprisen i kategorien klassisk. I 2016 og 2017 skal orkesteret blant annet gjøre tre konserter i Vesterålen og Harstad, tre ukers skolekonsertturné i Akershus for Rikskonsertene, oppføringer av Haydns ”Skapelsen” med Det Norske Solistkor og Det Norske Blåseensemble i Tønsberg, Kristiansand og Stavanger, innspilling av plate nr. 4 på LAWO Classics, innspilling av alle Bachs motetter på BIS Records sammen med Det Norske Solistkor, en rekke konserter under Hardanger Musikkfest og oppstart av egen
konsertserie i Oslo høsten 2017.
Maria Angelika Carlsen er født i 1988. Hun fikk i august 2011 jobb som konsertmester 2 i Stavanger maria-angelika-carlsensymfoniorkester, og i august 2014 ble hun ansatt i samme stilling i Kringkastingsorkesteret. Maria har vært konsertmester og kunstnerisk leder i Ensemble Allegria siden starten i 2008. Hun har variert erfaring som solist, høydepunktene har vært med Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger symfoniorkester,Kristiansand Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester, Norges Musikkhøgskoles Symfoniorkester og Ensemble Allegria. Maria Angelika er en aktiv kammermusiker, og har spilt i saler som Wigmore Hall, Carnegie Hall (Zankel), og Conservatoire i Brüssel, og kammermusikkpartnere har vært Martin Fröst, Lars Anders Tomter, Henning Kraggerud, Karen Gomyo og Leif Ove Andsnes. Maria spiller på en Guiseppe Rocca fra 1850, utlånt av Dextra Musica.
Einar Kyvik Bauge (f. 1990) kommer fra Oslo. Han begynte å spille fiolin som syvåring, før han i en alder avVeinar-kyvik-bauge fjorten begynte på talentskolen ved Barratt Due musikkinstitutt som bratsjist. Han avsluttet våren 2015 masterstudiet ved Norges Musikkhøgskole med prof. Lars Anders Tomter som lærer og har tidligere tatt bachelorstudiene sine hos prof. Morten Carlsen. Einar er nylig ansatt i Kringkastingsorkesteret og går samtidig soliststudiet ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ved siden av dette er Einar en ivrig kammermusiker og er en av Ensemble Allegrias faste bratsjister.

Program:

Benjamin Britten (1913 – 1976)
Simple Symphony, op. 4
1. Boisterous Bourrée
2. Playful Pizzicato
3. Sentimental Sarabande
4. Frolicsome Finale

Herbert Howells (1892-1983)
Elegi for solo bratsj, strykekvartett og strykeorkester, op. 15
Solist: Einar Kyvik Bugge, bratsj

Pause

Peter I. Tsjajkovskij (1640-1893)

Serenade for strykere, op. 48 Ensemble Allegria
Kunstnerisk leder: Maria Angelika Carlsen
1. Pezza in forme di sonatina Andante non troppo – Allegro moderato
2. Valse Moderato – tempo di valse
3. Elegie Larghetto elegiaco
4. Finale (tema Russo) Andante – Allegro con spirito

Billettpriser: Medlemmer: Kr. 150 / Ikke-medlemmer: Kr. 250/ Studenter og barn kr. 100,-.

Billetter her: TicketCo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.