Engegårdkvartetten – Sarpsborg kirke 7. april kl. 19.00

Foto av @Kai Chen / @Chen Photography

BILLETTER HER

PROGRAM
FRANZ JOSEPH HAYDN (1732 – 1809)
Strykekvartett Nr. 64 i D-dur, Op. 76 nr. 5
    Allegretto
   Largo cantabile e mest
   Menuett
   Finale

FRANZ SCHUBERT (1797 – 1828)
Strykekvartett nr. 14 i d-moll, D810 «Døden og piken» 
    Allegro
   Andante con moto
   Scherzo. Allegro molto
   Presto

Engegårdkvartetten

Arvid Engegård – fiolin 
Laura Custodio Sabas – fiolin 
Juliet Jopling – bratsj 
Jan Clemens Carlsen – cello 
Engegårdkvartetten så dagens lys under midnattssolen i Lofoten i 2006. Raskt ble dette kammermusikk-ensemblet ett av de mest ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. Samtidig legger den vekt på å markere sitt skandinaviske opphav. 
Kvartetten har høstet internasjonal anerkjennelse, og den har vært med på å skape gode og tette bånd med flere ledende internasjonale utøvere. Ambisjonen blir gjenspeilet i svært varierte og rikholdige konsertprogrammer. Kvartetten har også spilt inn en rekke kritikerroste CD`er, med musikk av bl.a. Mozart, Schumann, Haydn, Beethoven, Bartok, Nordheim, Thommesen, Sibelius og Grieg. Engegårdkvartetten er aktiv med sin konsertvirksomhet i Norden og i utlandet. Europas fineste konsertlokaler er gjestet, som Mozarteum i Salzburg, og Rudolfinum i Praha. Viktige festivaler har også fått oppleve deres spilleglede som på SoNoRo Festivalen i Bukarest, St. Magnus International Festival i Orkney, samt i Tsjekkia, Sveits og Tyskland. I 2015 spilte de for et begeistret publikum i Bogotá, og Sao Paolo i Sør-Amerika. 
Medlemmene i Engegårdkvartetten er alle grunnleggende opptatt av å fremme kammermusikken her hjemme i Norge. Arvid Engegård er både grunnlegger og kunstnerisk leder av Lofoten International Chamber Music Festival, og Juliet Jopling er sterkt involvert i Oslo Quartet Series som grunnlegger og kunstnerisk rådgiver. Blant annet har Engegårdkvartetten vært så heldig å spille med Leif Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland, Emma Johnson, og András Schiff. Kvartetten trives også i selskap med den etablerte folkemusikeren Nils Økland, med skuespilleren Bjørn Sundquist og med jazz-fiolinisten Ola Kvernberg. Deres nyskapende minifestival ‘på 1-2-3’ finner sted i Oslo hver høst. Med fokus på en komponist hvert år samler festivalen noen av landets beste musikere og har vist seg å være svært populær. 
Engegårdkvartetten støttes av Norsk Kulturråd. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.