Elise Båtnes & Henninge Båtnes Landaas / Konferansier: Kjell Hillveg

Hafslund hovedgård  10. februar 2013 kl 19.00Hafslund hovedgard

Elise Båtnes, violin
Henninge Båtnes Landaas, bratsj
Kjell Hillveg, konferansier

Billetter får du hos Visit Sarpsborg eller billettluka.no

Billettpriser:  Kr.150 for medlemmer .Kr. 300 for ikke  medlemmer. Kr. 100 for studenter og barn.

Elise Båtnes begynte å spille fiolin fire år gammel ved Trondheim kommunale musikksskole  og debuterte fire år senere som solist sammen med Trondheim Symfoniorkester. Henninge_Elise_hillveg-horz
Hun fikk sin første opptreden med Oslo Filharmoniske Orkester ti år gammel i 1981, da hun fikk være solist på en barnekonsert med Mariss Jansons som dirigent.
I 1982 var hun på nytt solist med Oslo Filharmoniske Orkester, under fremførelse av Vivaldis dobbeltkonsert.
Hun har etter dette vært solist med alle de største norske symfoniorkestrene, og i en lang rekke andre land.

Båtnes utgav sin første soloplate i 1986 (Fra Elise). 

Henninge Båtnes Landaas begynte å spille fiolin allerede i treårs alderen ved den Kommunale Musikkskolen i Trondheim. Hun fikk sin videre musikalske utdannelse ved Trøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte hos Bjarne Fiskum og Magnus Eriksson. Hun avla i 1996 eksamen med både fiolin og bratsj som hovedinstrument til høyeste utmerkelse.

Henninge Landaas var medlem av TrondheimSolistene fra starten av i 1987, og virket både som solobratsjist og også som solist flere ganger, deriblant på turne både i Japan og England, og på en CD-innspilling med musikk av Bertil Palmar Johansen. Videre solistopptredener har hun hatt med bl.a. Oslo-Filharmonien og Trondheim Symfoniorkester, og hun virket i mange år som solobratsjist i Det Norske Kammerorkester. Fra 1996-2000 var hun solo/alt. solobratsjist i Oslo-Filharmonien.

I 1994 ble hun medlem av Vertavo Strykekvartett, og har med dem turnert  verden over og gjort en rekke innspillinger, deriblant Brahms, Bartok, Nielsen, Schumann, Grieg og Debussy. Henninge Landaas ga våren 09 ut en CD med musikk av Hindemith på Lawo Classics. Fra høsten 2009 virker hun igjen som alt. solobratsjist i OsloFilharmonien.

Henninge Båtnes Landaas spiller på en J. B. Guadagnini bratsj, utlånt av Dextra Musica.

Kjell Hillveg er en norsk musikkritiker, programleder i radio, foredragsholder og kjenner av klassisk musikk. Han arbeidet til daglig som leder for den klassiske cd-avdelingen i Norsk Musikkforlag i Oslo til denne ble nedlagt i 2012. Sammen med Stein Eide lager han radioprogrammet «Klar en Klassiker» i NRK P2. Hillveg har vært musikkskribent i Aftenposten og har fra mai 2008 har han en egen spalte i Dagsavisen der han anmelder cd-utgivelser av klassisk musikk. Kjell Hillveg har vært deltaker på det norske laget i TV-programmet Kontrapunkt og var med å vinne denne musikkspørreleken fire ganger. Han ble hedret med bransjeprisen under Spellemannsprisen 2000.
I 2008 ble Hillveg utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden for sin innsats for formidling av klassisk musikk.

Program:

Mozart:                       Duo i G-dur KV 423 (1.sats Allegro, 2.sats Adagio, 3.sats Rondo)
Brustad:                     Capricci   (1. Moderato,  2. Lento, 3.Allegretto, 4.Vivace)

Pause 

Händel/Halvorsen:    Sarabande con Variazioni
Martinu:                     Tre Madrigaler (1.Poco Allegro, 2.Poco Andante, 3.Allegro)
Händel/Halvorsen:    Passacaglia

 

One Reply to “Elise Båtnes & Henninge Båtnes Landaas / Konferansier: Kjell Hillveg”

  1. Til konsertarrangementer
    Hva er prisen for en billett – det burde stå oppført.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.