Det Norske Blåseensemble presenterer BACH – HEINICHEN – BACH

Sarpsborg kirke 6. april kl. 19.00

 Vi gir deg vårstemningen før påske!

Mens bladene nærmest eksploderer fra grenene, byr vi på vårlig barokkmusikk for et publikum som er vant til å lytte. Det er med barokk som med kjærligheten – vi kan aldri få nok. Våre solister for anledningen er fløyet inn fra England og Sverige, med unntak av vår egen stjernefløytist Inger Johanne Berg.  
Johann Sebastian Bach er et monument i musikkhistorien – og selvsagt står Himmelfart Oratoriet sentralt i konsertprogrammet. For mange er verket en dyd av nødvendighet for å finne den rette vårstemningen. Bachs Orkestersuite nr. 2 krever en virtuos fløytist – noe vi har til gangs i vår egen Inger Johanne Berg. Suitens avsluttende sats, Badinerie, omtales som en av barokkens mest kjente enkeltsatser.
Midtveis i programmet stifter vi et hjertelig bekjentskap til Johann David Heinichens Concerto Grosso in F major. Konserten er skrevet for to horn og orkester og er en ørevekker av dimensjoner. Det Norske Blåseensembles egne hornister Britt Larsen og Steinar G. Nilsen er konsertens solister.
 I 1717 var Heinichen kollega med Bach ved hoffet til Prins Leopold av Anhalt-Köthen. Til tross for at Heinichen var en velkjent og respektert komponist i sin tid, forble musikkens hans lite kjent for det klassiske publikummet frem til 1990-tallet. Siden da har stadig flere lyttere gjort seg godt kjent med hans muntre, fargerike og sjarmerende musikk.

Program
 
Johann Sebastian Bach 
Orkestersuite nr 2 
Solist: Inger Johanne Berg, fløytist
 
Johann David Heinichen 
Concerto Grosso in F major
Solister:  Britt Larsen og Steinar G. Nilsen, hornister
 
Johann Sebastian Bach 
Himmelfart Oratoriet
 

Billetter for medlemmer av Musikkens Venner Sarpsborg klikk her: Medlemsbilletter

HUSK MEDLEMSKORT! DET MÅ VISES VED INNGANGEN 
 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.