David Hansen, kontratenor med circles, oslo

One Charming Night – en aften med David Hansen og circles, oslo
Arier og teatermusikk av Henry Purcell (1659 – 1695)
Hafslund Hovedgård Lørdag 1. oktober kl. 19.00
Konsert i samarbeid med Hafslund HovedgårdHafslund hovedgard

David Hansen, kontratenor

‘You will probably never see or hear a better countertenor’, sier avisen Herald Sun om den australske Oslo-baserte kontratenoren David Hansen. Han har ved ere anledninger gjestet Operaen i Oslo, blant annet i tittelrollen i Julius Cæsar i 2007 og i Ulysses vender hjem i 2012. Hans europeiske debut var ved operafestivalen Aix-en-Provence i Dido og Aeneas, og han har senere bemerket seg i roller som Bertarido iphoto_1_cred-_tonje_thilesen-kvadrat Rodelinda ved Teatro Arriaga i Bilbao, Trinculo i The Tempest ved Santa Fe Opera, L’Orfeo ved Deutsche Oper, Berlin og som Ottone i Griselda ved Pinchgut Opera. Som konsertsanger er høydepunktene blant annet Carmina Burana med Berlin-lharmonien og Sir Simon Rattle, tittelrollen i Händels Solomon med Orchestra of the Age of Enlightment og René Jacobs, og The Tempest med Concertgebouw og Markus Stenz. I 2013 ga David Hansen ut sin solo-CD Rivals med barokkensemblet Academia Montis Regalis og dirigent Alessandro De Marchi. Denne sesongen venter roller ved Sächsische Staatsoper i Dresden, La Monnaie i Brussel og hovedrollen i Orfeus & Eurydike ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo.
seicento-bilde-riktig
circles, oslo er et Oslo-basert barokkband, startet i 2015, alle medlemmer spiller på originalinstrumenter og er noen av de fremste aktører innen tidligmusikkbevegelsen i Norge og Sverige. Circles’ medlemmer har tidligere fartstid i ensembler som blant annet Concerto Copenhagen, Barokkanerne, Norsk Barokkorkester, Barokksolistene og Academia Montis Regalis. Barokk-olinisten Astrid Kirschner samler musikerne i musikalske ‘sirkler’ av ulik størrelse, derav navnet circles. Musikerne brenner for å vise hvor moderne barokkmusikken er, og de tiltrekkes av den levende friheten i fremføringsøyeblikket: improvisasjon og inspirasjon gjør at ingen konsert blir lik! Hvert medlem i circles har sin bakgrunn fra et annet land, alle bidrar dermed med sin egenpersonlig historie og egenart i gruppen. Felles for alle er fascinasjonen for barokkmusikk og letingen etter en fortellende musikkspråk. Circles spiller i år sin andre serie med konserter med kontratenoren David Hansen, gruppen har ellers hatt konserter bl.a. i Oslo Ladegård, ved Universitetet i Oslo, og er aktuell med nye programmer i 2016, som ‘Samuel Pepys’ hemmelige dagbok’ i samarbeid med skuespilleren Anders Baasmo Christiansen, ‘Seicento Italiano!’ med forrykende italiensk barokkmusikk, påskeprosjektet ‘Marias tårer’ og soloprogrammet ‘Transalpin’. Kombinasjonen av ord og musikk, altså det som kan sies og ikke kan sies med ord, kommer å være en viktig drivkraft i prosjektene også i fremtiden.

circles oslo består av:
Astrid Kirschner | Øivind Nussle | Gunnar Hauge | Jadran Duncumb | Mariangiola Martello

Circles mottar ensemblestøtte av Norsk Kulturråd i 2016.

Program:

Fra Abdelazer, Z 570 (1695): suite: rondeau – air – menuett – hornpipe – jigg
Fra Oedipus, King of Thebes, Z 583 (1692): “Music for a while”
Fra Fairy Queen, Z 629 (1692): “One Charming Night” suite: dance for the fairies – hornpipe – rondeau – jigg – song tune – hornpipe
Fra King Arthur or The British Worthy, Z 628 (1691): “What power are thou” (Cold Genius, 3 akt)
Fra Pausanias, the Betrayer of this Country, Z 585 (1695-96): “Sweeter than Roses”
Fra Fairy Queen, Z 629 (1692): chachonne
Fra Come, ye Sons of Art, Z 323 (1694): “Strike the viol”

P A U S E

Fra Timon of Athens, Z 632 (1695): “Hark, how the songsters” og “Love in their little veins”
Fra The Indian Queen, Z 630 (1664 – 1695): air I / II – hornpipe I / II
Fra Dido & Aeneas, Z 626 (1689): “When I am laid” (Dido´s lament)
Fra King Arthur or The British Worthy, Z 628 (1691): The grand dance (chaconne) “Fairest Isle” Temperament: 415 hz

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.