Catharina Chen & Oslo Camerata – Velkommen til konserten ANIMA!

Søndag 22. oktober kl. 19:00
Metodistkirken, St. Marie gt. 56, 1706 Sarpsborg

Catharina Chen, orkesterleder og solist:

Tiden forandrer seg, tanker og følelser forandrer seg, og med dette i bakhodet ønsker jeg å kombinere et variert program med Intensjon om å skape en opplevelse fremfor en konsert. Jeg ønsker at alle som kommer skal føle seg fri til å være akkurat seg selv – derav tittelen ANIMA»

Program:

Kaija Saariaho (1952-):
“Nocturne for solo fiolin” (Utdrag)
Arvo Pärt (1932-):
“Fratres”, solo fiolin (Utdrag)
J.S. Bach (1685-1750):
Partita no. 3 i E-dur: I: Prelude
Eugène Ysaye (1858-1931):
Sonate for solo fiolin, Op.27, Nr.2 “Jacques Thibaud”, I: Obsession, Prelude
Peter Tsjaikovsky (1840-1893):
Souvenir de Florence, Op.70. I: Allegro con spirito
Maurice Ravel:
(1875-1937) Sonate for fiolin og cello II: Trés vif
Nino Rota (1911-1979)
“Concerto Per Archi” II: Scherzo. Allegretto comodo
J.S. Bach (1685-1750)
“Air”, fra Orkestersuite nr.3 I D-dur, BWV 1068
Brandenburg Concerto nr. 3 I G-dur, BWV 1048
Allegro – Adagio – Allegro assai

Pause

Phillip Glass (1937-):
“Echorus”
Antonio Vivaldi (1678-1741):
“Vinter” fra De fire Årstider, RV 297
Allegro – Largo -Allegro
Ole Bull (1810-1880)
«Sæterjentens Søndag», arr. for fiolin og strykeorkester
Carlos Gardel (1890-1935)
“Tango – Por Una Cabeza”
Nino Rota (1911-1979)
“Concerto per Archi”
III: Aria. Andante quasi adagio – IV: Finale. Allegrissimo
Ludwig v. Beethoven (1770-1827):
«Måneskinns-sonaten» arr. for strykeorkester
I: Adagio sostenuto
Gabriel Fauré (1845-1924):
«Après un Rêve», Op.7, nr.1, arr. for fiolin og strykeorkester

Catharina Chen
er blant de fremste unge norske fiolinister. Som tidenes yngste, ble hun ansatt som 1. konsertmester ved Den Norske Opera og Ballett i 2012. Catharina begynte å spille fiolin hos sin far da hun var 5 år gammel. Hun trådte sine barnesko på Barratt Due musikkinstitutt hvor Alf Richard Kraggerud og Stephan Barratt-Due var hennes lærere. Senere studerte hun ved Temple University i Philadelphia hvor hun fullførte sin master-grad i 2009. Catharina har blitt velkjent i Norge gjennom flere TV- og radioprogrammer. Hun er en allsidig kammermusiker og har vært solist med alle de store symfoniorkestrene i Norge. I utlandet har hun spilt i anerkjente konserthus som Carnegie Hall, Mozarteum Salzburg og Concertgebouw i Amsterdam, samt vært solist med orkestre i Kina og USA. Catharina Chen er den yngste musikeren som har mottatt Oslo bys kunstnerpris (2004). I 2014 var hun konsertmester for Oslo Camerata ved et prosjekt med stjerne-fiolinisten Julian Rachlin som solist.
Oslo Camerata (OC)
har sitt utspring i Barratt Due musikkinstitutt (BD) og er ensemble in residence ved instituttet. Stephan Barratt-Due er orkesterets kunstneriske leder. Oslo Camerata består av profesjonelle musikere og utvalgte studenter og talenter som gjennom dette får uvurderlig profesjonell erfaring. Fremragende solister med opprinnelse i BD-miljøet knyttes til orkesteret som ledere og solister
ved de såkalte «Alumni-prosjektene». Orkesteret har fra starten i 1998 gjort seg bemerket, ikke minst gjennom hyppige utenlands-turneer til anerkjente festivaler og konsertsaler i en rekke land i Europa, samt Mexico og Brasil. I Norge har OC gjestet flere festspill og festivaler, gjort turneer for Rikskonsertene og produksjoner for NRK TV. Kritikere nasjonalt så vel som internasjonalt fremhever ofte orkesterets energiske og friske spillestil kombinert med høyt kunstnerisk nivå. Gjennom årene har orkesteret samarbeidet med musikere som Truls Mørk, Misha Maisky, Julian Rachlin, Ivry Gitlis, Jeremy Menuhin, Henning Kraggerud, Iskandar Widjaja, Christian Ihle Hadland, Per Arne Glorvigen og Ole Edvard Antonsen. OC har gjort flere kritikerroste innspillinger for plateselskapet Naxos International, samt innspillinger for de nettbaserte selskapene ContraClassics og Music in Motion. Musikkfilmen Kreisler-Kraggerud er utgitt som DVD på Naxos. Oslo Camerata mottar støtte fra Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Dextra Musica.

BILLETTER HER!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.