Bilder fra et musikerliv! – Arve Tellefsen og Håvard Gimse

Konsert i Riddersalen, Hafslund Hovedgård

19. november kl. 19.00.


Program:
Edvard Grieg:  “Ved Mannjevningen” (fra Sigurd Jorsalfar, op. 56)
Johannes Brahms: Fiolinsonate nr. 3 i d moll, op. 108: 1. sats: Allegro
Edvard Grieg: Fiolinsonate nr. 3 i c moll, op. 45: 2. sats: Allegretto espressivo alla Romanza
Cesar Franck: Fiolinsonate A dur: 4. sats: Allegretto poco mosso
Pause
2. avdelings program vil bli annonsert fra podiet (Det tas forbehold om endringer i programmet)

ARVE TELLEFSEN er født i Trondheim, hvor han begynte å spille fiolin da han var seks år gammel hos Arne Stoltenberg, daværende konsertmester i Trondheim Symfoniorkester og mangeårig konsertmester i orkestret på Trøndelag Teater. Tellefsen fortsatte sine studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos professor Henry Holst før han dro til New York og studerte hos professor Ivan Galamian.
I 1956 vant han Prinsesse Astrids Musikkpris. 1962 ble han tildelt Harriet Cohen International Award, London, ”Young musician of the year”. I 1973 mottok han Griegprisen. Han ble tildelt Norsk Kulturråds Ærespris for 1996 og Sibeliusprisen i 2011 for sin innsats for finsk musikk. I 2004 mottok han Fartein Valen-prisen og den første nyinnstiftede Ole Bull-prisen. Han vant Årets Hederspris under Spellemannsprisen 2016. Han har vært 1. konsertmester i Sveriges Radios Symfoniorkester 1970-73 under Sergiu Celibidache og 1. konsertmester i Wiener Symphoniker 1975-77 under Carlo Maria Giulini.
ARVE TELLEFSENS karriere har brakt ham til alle europeiske hovedsteder og han har turnert i hele verden som solist og som deltaker i utallige musikkfestivaler. Ved siden av å være teknisk briljant, er det hans unike varme og vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden. Hans evne til og fengsle og kommunisere med publikum gjør ham til en av verdens fremste fiolinister.
Han har spilt med verdens ledende orkestre og dirigenter, bl.a. Blomstedt, Berglund, Salonen, Saraste, Rozhdestvensky, Kondrashin, Giulini, Celibidache , Mariss og Arvid Jansons, Svetlanov og Mehta. Han har også jevnlig spilt i BBC.
Arve Tellefsen var Norges første professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole og i 1989 startet han sin egen Oslo Kammermusikkfestival  som finner sted hver sommer i midten av august.  Festivalen ble grunnlagt i 1989 og var den første i sitt slag i Norge. Den er en enorm suksess og tiltrekker seg internasjonale toppartister fra hele verden. 

Håvard Gimse har etablert seg som en av Skandinavias fremste pianister med betydelig oppmerksomhet fra internasjonal presse og publikum. Siden han vant 1.pris i den Europeiske Klaverkonkurransen for Ungdom «Jugend Musiziert» i Frankfurt i 1987, har Gimse skapt seg en stadig økende internasjonal virksomhet som pianist. Han har fått flere utmerkelser som bl.a. Steinwayprisen, Griegprisen og det norske Sibeliusprisen. Med mer enn 30 internasjonalt roste CD-innspillinger bak seg, er Gimse allerede en av de betydeligste norske klassiske grammofon-artister gjennom tidene, Han har opptrådd med noen av de største symfoniorkestre og som kammermusiker under utallige internasjonalt renommerte festivaler samt i de mest ettertraktede kammermusikksaler i USA, Japan og Europa.
Som konserterende pianist har Håvard gjort omfattende turneer i Skandinavia, og spilt med de fleste skandinaviske og britiske orkestre samt Japan Philharmonic Orchestra, Tokyo Symphony Orchestra, Prague Symphony, Frankfurt Radio og Konzerthausorchester Berlin og Belgian National Philharmonic Orchestras.
Gimse har eksamen fra Musikkhøgskolen i Oslo, (Bratlie), «Mozarteum» i Salzburg, og avsluttende diplomeksamen ved Musikkhøgskolen i Berlin (Leygraf) våren 1995. I mange år har han også studert med professor Jiri Hlinka.
Han er ansatt som professor i klaver ved Musikkhøgskolen i Oslo.
Billetter blir lagt ut 30. okt.

Billettsalget blir stoppet søndag 19. nov. kl. 17.00. Eventuelle resterende billetter blir solgt i døra fra kl. 18.00!

BILLETTER HER!
 

One Reply to “Bilder fra et musikerliv! – Arve Tellefsen og Håvard Gimse”

  1. Uten programoversikt er konserten med Tellefsen og Gimse ikke aktuell.
    Vi tar ikke sjansen på en helaften av typen Fartein Valen og Arne Nordheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.