Barokkfest Telemania

Sarpsborg kirke, lørdag 15. mars 2014, kl. 19.00

Barokkanerne Barokkanerne

Kati Debretzeni (kunstnerisk leder / barokkfiolin)
Alfredo Bernardini (barokkobo)
Torun Kirby Torbo (traversfløyte)
Ingeborg Christophersen (blokkfløyte)

Program:
Georg Philipp Telemann:
Suite i B-dur «La Bourse» for 2 oboer, fagott, strykere og bc, TWV 55:B11
Konsert i e-moll for fløyte, fiolin, strykere og bc. TWV 52:e1
Konsert i c-moll for obo, strykere og bc, TWV 51:c2
Konsert i B-dur for fiolin, strykere og bc, TWV 51:B1
Konsert i e-moll for fløyte, blokkfløyte, strykere og bc, TWV 52:e3

Billettpriser: Medlemmer: Kr. 150 / Ikke-medlemmer: Kr. 250

Få komponister nøt så høy anseelse i sin egen samtid som tyskeren:
Georg PhilippTelemann(1681-1767)
Musikken hans ble distribuert over hele Europa, også til Norge
der Mr. de Bertuch, General-Major ved Akershus festning står på listen over subskribentene. Telemanns enorme produktivitet og kreativitet er også i dag en uutømmelig skattekiste til glede for lyttere så vel som for utøvere.

Sammen med barokkfiolinisten Kati Debretzeni og barokkoboisten Alfredo Bernardini gir Barokkanerne seg i kast med noen av Telemanns fineste verker. Fire konserter står påprogrammet: en fiolinkonsert, en obokonsert, en for fløyte og fiolin og en for fløyte og blokkfløyte. Vi er så heldige å ha med oss de utmerkede norske musikerne Torun KirbyTorbo på traversfløyte og Ingeborg Christophersen på blokkfløyte. Det blir også en veldig humoristisk orkestersuite som Telemann kalte ”La Bourse – børsen” som skildrer gleder og sorger for aksjespekulantene ved børsen i Hamburg i 1720. Hvordan gikk det nå med Mississippi-aksjene? Barokkanerne viser deg indeksen.

Barokkanerne debuterte sommeren 1989 og er et Oslobasert tidligmusikkensemble. Orkesteret har de siste årene gjestet Oslo Kirkemusikkfestival, Kirsten Flagstadfestival, Oslo Operafestival og Festspillene i NordNorge. Ensemblet har også gjort flere produksjoner for NRK TV og radio. På Cafeteatret i Oslo har Barokkanerne siden 2007 hatt sin egen konsertserie, Cafebarokk, med 4 – 6 konsert-produksjoner i året. Barokkanerne samarbeider med en rekke fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. Musikere som Rachel Podger, Alfredo Bernardini, Emma Kirkby, Kati Debretzeni, Rolf Lislevand og Bjarte Eike skaper variasjon og dynamikk – til stor inspirasjon for både publikum og ensemblet.Barokkanerne har gitt ut to CDplater: Bellezza Crudel (2L, 2008), og Empfindsamkeit (LAWO, 2012) med symfonier og konserter av Carl Philipp Emanuel Bach. Barokkanerne har et betydelig nettverk av korsamarbeidspartnere og framfører årlig 8 –10 oratorier, messer, requiem eller pasjoner i østlandsområdet. Blant disse korene finner vi bl.a. Borg Bachkor, Collegium Vocale – Hamar, Det Norske Solistkor, Grex Vocalis, Kristiansand Domkor, Oslo Domkor og Oslo Domkirkes guttekor.

Barokkanerne mottar ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.