Russiske stemninger i Metodistkirken

Metodistkirken 6. mai 2018 kl. 19.00
MUSIKKENS VENNER I SARPSBORG OG OMEGN PRESENTERER LOKALE TALENTER:
Trio Anima
Anina Kristine Radotina (cello) – Inga Martine Gorset (fiolin) – Martin Bråten (klaver)
Trio ANIMA har sitt navn ikke bare fordi trioen består av ANina, Inga og MArtin, men også fordi de har ambisjoner om å spille musikk sammen på en levende og sjelfull måte. Trio ANIMA ble etablert sommeren 2017 og har som mål og ønske å bringe nytt liv og innspill til det tradisjonelle klassiske repertoaret. 

Les mer….Russiske stemninger i Metodistkirken

MOZARTS REQUIEM – MENDELSSOHNS SYMPHONY NO.4, OP.90 MED DNBE

Featured

Sarpsborg kirke torsdag 22. mars kl. 19.00

Den klassiske kunstmusikkens Yin og Yang
 
Mozarts og Mendelssohns ikoniske verk Requiem og Symphony no. 4 ’Italian’ står i sterk kontrast til hverandre, og har allikevel et gripende forenende budskap: en virtuos feiring av livet og menneskeheten. Lyset og mørket. Det jordiske og det himmelske. Sorg og glede. Det maskuline og det feminine. To musikalske grunnkrefter i musikkhistorien som sammen skildrer naturens kretsløp og menneskelivets orden. Som den klassiske kunstmusikkens Yin og Yang.
Mozarts Requiem står som en signatur på et himmelsk kunstverk. Et verk skrevet på latin og i en formell liturgisk form. Mozart låner fra det verdslige med å tilføre virtuose og sensuelle vokale soloer som hentet rett fra operahusene. På sin side låner Mendelssohn det sakrale uttrykket når han så vakkert skildrer den religiøse prosesjonen som beveger seg andaktsfullt gjennom gatene i Napoli – i komposisjonens andre sats. Slik feirer begge komponistene livets fullstendighet. Fra det spirituelle og guddommelige til det jordiske og verdslige i hver sin grensesprengende komposisjon.
Begge verkene var gjennom store bearbeidelser før de ble fullført og begge ble de fremført først flere år etter komponistenes død. Requiem ble imidlertid ikke gjort ferdig fra Mozarts hånd. Han døde før han fikk skrevet sin sagnomsuste dødsmesse. Mozarts elev, Franz Xaver Süssmayr (1766 – 1803), fullførte verket i 1792 – året etter sin læremesters død.
Mendelssohn dirigerte sin Symphony No. 4 i London i 1833 ved London Philharmonic Society Concert. Deretter skrev han om deler av komposisjonen. Det endelige resultatet ble ikke offentliggjort før i 1851 – 4 år etter Mendelssohns død og mer en to tiår etter at det opprinnelige verket ble skrevet.
 
Begge verk fremføres i Stian Aareskjolds versjon.

Les mer….MOZARTS REQUIEM – MENDELSSOHNS SYMPHONY NO.4, OP.90 MED DNBE

Strykeoktett fra Oslo Camerata

Metodistkirken søndag 11. februar 2018 kl. 18.00 MERK TIDEN!!
Oslo Camerata (OC) har sitt utspring i Barratt Due musikkinstitutt (BD) og er ensemble in residence ved instituttet. Stephan Barratt-Due er orkesterets kunstneriske leder. Oslo Camerata består av profesjonelle musikere og utvalgte studenter og talenter som gjennom dette får uvurderlig profesjonell erfaring. Fremragende solister med opprinnelse i BD-miljøet knyttes til orkesteret som ledere og solister ved de såkalte «Alumni-prosjektene». Orkesteret har fra starten i 1998 gjort seg bemerket, ikke minst gjennom hyppige utenlands-turneer til anerkjente festivaler og konsertsaler i en rekke land i Europa, samt Mexico og Brasil. I Norge har OC gjestet flere festspill og festivaler, gjort turneer for Rikskonsertene og produksjoner for NRK TV. Kritikere nasjonalt så vel som internasjonalt fremhever ofte orkesterets energiske og friske spillestil kombinert med høyt kunstnerisk nivå. Gjennom årene har orkesteret samarbeidet med musikere som Truls Mørk, Misha Maisky, Julian Rachlin, Ivry Gitlis, Jeremy Menuhin, Henning Kraggerud, Iskandar Widjaja, Christian Ihle Hadland, Per Arne Glorvigen og Ole Edvard Antonsen. OC har gjort flere kritikerroste innspillinger for plateselskapet Naxos International, samt innspillinger for de nettbaserte selskapene ContraClassics og Music in Motion. Musikkfilmen Kreisler-Kraggerud er utgitt som DVD på Naxos. Oslo Camerata mottar støtte fra Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Dextra Musica.

Les mer….Strykeoktett fra Oslo Camerata